RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Шукали зброю: СБУ провела обшуки у ряду соратників Саакашвілі

У четвер, 3 травня, Служба безпеки України проводить обшуки відразу у ряду соратників екс-президента Грузії, лідера Руху Нових Сил Міхеїла Саакашвілі.

Про це колишній заступник Генпрокурора Давид Сакварелідзе написав на своїй сторінці в Facebook.

Відзначається, що обшуки проводяться у керівника Руху Нових Сил в Дніпровському районі Києва Євгена Лук'янцева, у голови Бориспільського управління РНС Ярослава Сарафинюка і керівника РНС Дарницького району Андрія Подзеги. Обшукують і таких членів РНС як Тараса Охріменка та Сергій Фесенка, а також добровольців різних батальйонів, які брали участь в організованих Саакашвілі акціях протесту, - зокрема, під час суду над мером Одеси Геннадієм Трухановим.

"Напевно, у президента почалося весняне загострення у зв'язку з прийдешніми виборами, - прокоментував обшуки Сакварелідзе. - Я одного не розумію - невже вони справді думають, що обшуки в будинках наших активістів змінять думку про них, піднімуть вже мертвий рейтинг або дозволять виграти вибори?!".

Прихильниця РНС Єлизавета Богуцька додала, що у всіх перерахованих шукають зброю. При цьому, у Лук'янцева обшук вже закінчився, - зброї знайдено не було.

У той же час, в партії Саакашвілі вже призначили протестну акцію на 10 ранку біля будівлі СБУ в Києві.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Кременчуці Полтавської області побили Олега Філіпаса, члена партії Міхеїла Саакашвілі "Рух нових сил".