RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

Всі новини

Є привід для оптимізму: в Україні озвучили важливе спостереження з приводу війни з Росією

Зустріч українського лідера Петра Порошенка з німецькою та французьким колегами Ангелою Меркель і Франсуа Макроном, яка пройшла в Аахені, повернула українське питання в світовий інформаційний простір.

Про це експерт з питань безпеки, генерал-лейтенант Василь Богдан розповів в інтерв'ю "Апострофу".

Відзначається, що після рішення президента США Дональда Трампа вийти з іранської ядерної угоди і ракетних обстрілів Ізраїлю з'явилася загроза серйозного конфлікту, внаслідок чого світова спільнота і союзники відволіклися від проблем України.

"І тому візит Порошенка на тристоронню зустріч у Аахен був досить своєчасним. Адже вона повернула українське питання в світовий інформаційний простір і міжнародну політику безпеки", - підкреслив Богдан.

За його словами, заяви голови Європейської Ради Дональда Туска, Макрона і Меркель дають підстави вважати, що антиросійська коаліція існує, і Україна може сподіватися на партнерство із Заходом, незважаючи на конфлікти, торгові війни і т.п.

"Для України важливим є й те, що США займають досить тверду позицію. Про це свідчили заяви і [заступника держсекретаря США Джона] Саллівана, який кілька місяців тому був у Києві, і [заступника держсекретаря США з питань Європи та Євразії Весса] Мітчелла, і [держсекретаря США Майка] Помпео, та й заяви Трампа з приводу того, що ціна агресії Росії проти України зростатиме доти, доки РФ не повернеться в міжнародне правове поле і не звільнить Донбас із Кримом. І це вселяє певний оптимізм", - пояснив генера лейтенант.

"Не менш важливим є зміцнення нашого оборонного комплексу, щоби вселяти в свідомість російського суспільства і цих терористів, що у них зараз немає перспектив проти України в плані широкомасштабної агресії. І цьому є об’єктивні пояснення. По-перше, ЗСУ вже не ті, що були 3-4 роки тому – зараз вони мають певне озброєння. По-друге, Україна значно активізує військово-технічне співробітництво зі США. І це стосується не тільки Javelin. Зараз також ведеться мова про посилення нашої безпеки на морі і в повітрі, тобто буде зміцнення нашої протиповітряної оборони та військово-морських сил. Але основний тягар в безпековому секторі лягає на плечі України", - резюмував Богдан.

Більше про загострення на Донбасі читайте в матеріалі "Апострофа" - Росія все ще хоче пробити коридор до Криму через Маріуполь: що з цього вийде.