RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

У Києві викрали бізнесмена: з'явилися подробиці і відео затримання злочинців

У Києві невідомі викрали бізнесмена з Івано-Франківська і вимагали за нього 50 тисяч доларів викупу.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомляє прес-служба Головного управління Національної поліції в Києві.

Так, до правоохоронців звернулася дружина потерпілого, яка повідомила, що їй подзвонили невідомі і запропонували звільнити чоловіка в обмін на гроші.

За словами голови столичної поліції Андрія Крищенка, з'ясувати місце, де викрали чоловіка, напрямок руху і марку авто зловмисників вдалося завдяки камерам спостереження, встановленим на вулицях міста в рамках проекту "Безпечна столиця".

"Після проведення необхідних заходів ми звільнили чоловіка - і зараз його життю і здоров'ю нічого не загрожує. У квартирі перебував один зі зловмисників, іншого співучасника затримали в під'їзді цього ж будинку", - розповів він.

Зловмисниками виявилися 38-річні жителі Донбасу, які проживали в Києві. У одного з них вилучили пістолет "Форт" з патронами.

Правоохоронці внесли інформацію про інцидент в Єдиний реєстр досудових розслідувань за ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) та ч. 2 ст. 189 (вимагання) Кримінального кодексу України.

У даний час готується клопотання до суду про обрання зловмисникам запобіжного заходу у вигляді арешту. Затриманим загрожує до семи років позбавлення волі.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в місті Вишневе Київської області між відвідувачами бару виник конфлікт з бійкою, який закінчився викраденням чоловіка.