RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Кремль "відправляє" до Києва ІГІЛ: в Україні розкрили плани

Повідомлення про теракти, що плануються в Києві під час проведення фіналу Ліги чемпіонів, нібито від імені терористичної організації "Ісламська держава", були, швидше за все, поширені російськими спецслужбами.

Про це "Апострофу" розповів військовий оглядач Юрій Карін.

За його словами, ініціатора цього інформаційного вбросу, як і багатьох інших, легко ідентифікувати по незграбності виконання.

"Ініціаторів вкидань легко ідентифікувати за топорністю виконання і геббельсівським мисленням – це суміжна держава, яка здійснює збройну агресію проти нашої країни та веде гібридну війну з іншим світом. Ще одна важлива деталь, на якій постійно проколюється кремлівська пропаганда: свого кінцевого споживача вона бачить темною і малограмотною істотою, яка сліпо вірить у будь-яку маячню, що доноситься з телевізора", - зазначає Карін.

Експерт вважає, що аудиторія російської пропаганди - ті з жителів Росії, які не можуть повірити в те, що в Україні можливе проведення такої великого події як фінал Ліги чемпіонів.

"Ця аудиторія зрозуміла – російський ватник, що живе без газо- та водопроводу, але сліпо вірить у вибудувану російськими засобами пропаганди картину зруйнованої до фундаменту України. Країни, в якій апріорі неможливе проведення на високому рівні найголовнішого матчу найбільш рейтингового європейського футбольного клубного турніру. А велика кількість вболівальників і високих гостей, які прибули в столицю "бандерівської хунти", просто порве ватні стереотипи. Ну і напередодні ЧС-2018 з футболу, який став токсичним через його місце проведення, як обійтися без феесбешної ІДІЛ? Тим більше в РФ, де влада звикла забивати голови населення інформаційними і реальними вибухами в стилі Каширського шосе", - нагадує оглядач

Також Карін стверджує, що в поширенні фейків Кремля беруть участь також деякі українські та європейські ЗМІ.

"Додають тонів до нагнітання картини наші "консерви", медіа з низькою соціальною відповідальністю та фінансуванням в рублях, а також європейські "корисні ідіоти" Кремля. Уже лунають думки, що чим ближче до дня проведення фіналу ЛЧ, тим більше ймовірність практичного втілення провокацій російських спецслужб в Києві. Усі чудово пам'ятають, як на Євро-2016 "бойові загони російських уболівальників" влаштовували криваві побоїща і не тільки", - відзначає він.

Детальніше про "погрози з боку ІГІЛ" і провокації Кремля напередодні фіналу Ліги чемпіонів в Києві читайте в матеріалі "Апострофа": Кремль підготував нову атаку проти України: мета - в Києві.