RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

4 травня

Всі новини

Не можемо ігнорувати: в Україні оцінили військову загрозу з боку Росії в Азовському морі

Україні не можна ігнорувати можливу загрозу з боку Кремля, навіть якщо ймовірність прямого нападу з боку РФ невисока.

Про це "Апострофу" розповів нардеп Дмитро Тимчук.

За його словами, росіяни мстять за затримання корабля "Норд" і за спроби України захищати свої територіальні води. Проведення навчань флоту РФ Тимчук вважає не більше ніж шантажем, однак виключати ймовірність провокацій не можна.

"Це просто шантаж по методам Путіна і в дусі Москви - не більше ніж. В той же час, нашим ВМС, зокрема підрозділам берегової оборони, так і сухопутним військам, які виконують бойові завдання на маріупольському напрямі, потрібно також вживати заходів", - відзначає нардеп.

Крім того, на думку Тимчука, потрібно також проводити роботу на дипломатичному фронті.

"Ми знаємо, що росіяни дозволяють собі такі маневри, виходячи з двосторонніх угод з Україною щодо використання акваторії Азовського моря. І тут я б хотів почути коментарі наших міжнародників з Міністерства закордонних справ, щоб вони розклали по поличках, де Росія переступає червону риску, де нам необхідно розривати відповідні договори в односторонньому порядку або приймати якісь інші позачергові заходи ", - говорить він.

Нардеп стверджує, що небезпека відкритої російської агресії в Україні існує з 2014 року, і незважаючи на те, що в даний момент вона не має велику ймовірність, ігнорувати її не можна.

"Ми також знаємо, що, незважаючи на те, що формат Операції об'єднаних сил фактично проходить в сухопутному варіанті, обсяги серйозної бойової підготовки відзначаються і в повітряних силах, і в ВМФ. Це означає, що в Генштабі абсолютно адекватно сприймають ці загрози і готуються до гіршого варіанту, яким би малоймовірним він не був ", - заспокоює Тимчук.

Детальніше про недавню активність Росії в Азовському морі і можливі провокації читайте в матеріалі "Апострофа": Загострення в Азовському морі: як далеко зайдуть війська Путіна.