RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

15 квітня

Всі новини

З'явилися цікаві подробиці про генерала Нацгвардії, підозрюваного в організації вбивств на Майдані

Справу генерала Національної гвардії України Володимира Гриняка, якого підозрюють в організації вбивств на Майдані, передали в суд.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила журналістка Ольга Худецька.

"Його (Гриняка, - ред.) звинувачують у купі всього, включаючи "організацію двох і більше вбивств". Зараз він працює в Нацгвардії. Керівником управління громадської безпеки. Керує безпекою на масових акціях. Власне, цим же він займався під час Майдану в МВС (Міністерство внутрішніх справ, - ред.) - був заступником керівника Департаменту громадської безпеки, який займався курируванням "Беркуту". Напрацював він там, самі бачите, на яке звинувачення", - зазначила вона.

Худецька уточнила, що після Майдану Гриняк отримав підвищення в МВС, генеральське звання, нагороди, потім перейшов у Національну гвардію.

"Коли його хотіли взяти під варту, за нього поручалося нардепи з "Народного фронту". Взагалі, в його справі є унікальне явище - в його групу підтримки входять одночасно представники старої гвардії МВС і самооборона Майдану. Це може здатися дивним тільки на перший погляд. якщо придивитися, то виступають на захист Гриняка самооборонівці, які або пішли на роботу в Департамент Гриняка, або є нардепами "Народного фронту", або працювали заступниками Авакова (глави МВС Арсена Авакова, - ред.), або його радниками, або отримували від нього нагородну зброю", - підкреслила вона.

Як повідомляв "Апостроф", раніше стало відомо, що бійці спецпідрозділу "Беркут" отримували від трьох до п'яти тисяч гривень за застосування сили проти активістів Майдану.