RU  UA  EN

Пʼятниця, 24 травня
  • НБУ:USD 39.60
  • НБУ:EUR 42.65
НБУ:USD  39.60
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 травня

23 травня

Всі новини

Названо причину, чому Кремль хоче замінити ватажка ДНР

Заміна ватажка так званої Донецької народної республіки ("ДНР") Олександра Захарченка може бути пов'язана з тим, що "адміністративна вертикаль" "ЛНР"/"ДНР" перетворилася в мафіозні структури.

Про це "Апострофу" заявив координатор групи "Інформаційний опір", нардеп Дмитро Тимчук.

"Зміна ватажка "ДНР" цілком можлива. Ще у вересні минулого року ми говорили про те, що обговорюється питання зміни "керівництва" "ЛНР"/"ДНР". Зокрема, в "ЛНР" зміна сталася дуже швидко (на місце Ігоря Плотницького поставили Леоніда Пасічника). У "ДНР" же все заглохло", - зазначив він.

У той же час Тимчук додав, що не розуміє логіки зміни Захарченка на так званого "голову Народної ради республіки" Дениса Пушиліна, якого в кінці минулого року намагалися ізолювати. Не виключено, що це була політика Захарченка, який володів якоюсь інформацією і бачив у ньому конкурента.

"Однак те, що розмови про зміну ватажка "ДНР" йдуть вже як мінімум півроку, - це факт. І вже неодноразово в Донецьк приїжджали посланці з РФ, які вивчали питання на місцях. Логіка зміни дуже проста: в Росії прекрасно розуміють, що "адміністративна вертикаль" "ЛНР"/"ДНР" перетворилася в мафіозні структури. Йде просто-напросто дерибан практично всіх ресурсів, починаючи від фінансових і закінчуючи матеріально-технічними, які надходять з Росії", - зазначив експерт.

Тимчук уточнив, що в Кремлі, бачачи мінімальний ефект на виході, з одного боку, скорочують фінансування, що видно з минулого року. З іншого боку, вони розуміють, що потрібно вирішувати питання ефективного використання тих ресурсів, які вони вкачують у цю територію.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": Є тільки один вихід: чому Кремль хоче замінити ватажка ДНР.