RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Росія спеціально прикрутила бензиновий краник: стало відомо, що загрожує окупованому Донбасу

Серед жителів окупованого бойовиками незаконних збройних формувань Донецька ходять різні чутки про причини паливної кризи.

Про це йдеться в матеріалі "Апострофа".

"Деякі впевнені, що об'єктивних чинників для паливного колапсу насправді немає. Може, російським бізнесменам і невигідно продавати бензин у "ДНР", але, коли дядько Вова каже "Треба", вони беруть і роблять. Всі ці роки Путін (президент РФ Володимир Путін, - ред.) підтримував існування "ДНР", думаєте, зараз йому різко стало це не потрібно? Ні, просто скоро ж у Росії Чемпіонат світу з футболу, ось і прикрутили нам краник, щоб народ менше мотався через кордон", - вважає житель Донецька Єгор.

Так, днями в Міноборони України з посиланням на розвідку повідомили, що жителям територій, окупованих РФ і бойовиками так званих "ЛДНР", з 1 червня і до завершення футбольного форуму закрито в'їзд на територію Ростовської області.

"На вулицях реально стало менше автомобілів. Маршрутки по місту ходять забиті навіть не в годину пік", - додав донеччанин Єгор.

У той же час в окупації відзначають, що бензиновий колапс - це тільки квіточки. Ситуація може розвиватися за зовсім обтяжуючим сценарієм.

"Найбільш нервові чекають на ще більшу ж*пу. Якщо раптом з АЗС зникне ще дизельне паливо, а за ним і газ, то маршруток, автобусів не буде взагалі, і невідомо, як буде здійснюватися підвезення продуктів. Але що тут сказати? Люди довго і завзято прагнули до всього цього, напевно, потрібно за них порадіти", - резюмував донеччанин Єгор.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": На Донбасі вибухнула серйозна криза: в Донецьку чекають, що буде ще гірше.