RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Хотіли влаштувати фаєр-шоу: з'явилися фото і подробиці моторошного вибуху в Сумах

У четвер, 7 червня, в Сумах у результаті вибуху мисливського пороху постраждали двоє малолітніх дітей і їх батько.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомляє прес-служба Головного управління Національної поліції в Сумській області.

За словами батька дітей, його син знайшов банку з порохом у сусідній нежилій незамкненій квартирі і підпалив, після чого прогримів вибух.

У результаті інциденту 10-річний хлопчик і його 10-місячна сестра, а також їх батько отримали травми. Зараз діти у вкрай важкому стані перебувають у реанімації. Їх 41-річний батько - в опіковому відділенні.

Уточнюється, що під час огляду приміщень будинку, розрахованого на проживання кількох сімей, а також спільного коридору фахівці вибухотехнічної служби виявили ще три металеві банки з порохом і коробку з капсюлями, які залишилися в одній з покинутих квартир.

За даним фактом у поліції відкрили кримінальне провадження за ст. 264 "Недбале зберігання вогнепальної зброї або бойових припасів" Кримінального кодексу України.

Як уточнюють "Факти", підірвати банку з порохом синові дозволив сам батько.

"Коли він (син, - ред.) приніс знахідку і показав батькові, той запитав: "Хочеш побачити фаєр-шоу?" - і простягнув синові запальничку. Порох підпалював хлопчик. Вибух стався моментально. Дуже сильно постраждали обидві дитини. У хлопчика опік 27 відсотків поверхні тіла, у його маленької сестрички - трохи менше. У обох сильно обпалені дихальні шляхи. Стан дітей дуже важкий. Вони перебувають у реанімації. Трохи менше, але постраждав і батько дітей. У 41-річного чоловіка опіки 12 відсотків поверхні тіла. Мама в цей час перебувала вдома", - розповіли в поліції.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Лимані Донецької області на подвір'я місцевого активіста Антона Воронова закинули кілька гранат.