RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Десятки людей досі не знайшли: з'явився свіжий розповідь про жахи життя в Криму після анексії

З приходом російських окупантів в Криму почалися насильницькі викрадення людей, а доля деяких з них до цих пір залишається невідомою.

Про це йдеться в матеріалі Zn.ua.

З 2014 року жертвами викрадень стали не менше 46 осіб, з них 19 були звільнені в березні 2014 року, 17 досі не знайдені і вважаються зниклими без вести, 6 знайдені мертвими, 3 згодом виявлені в місцях позбавлення волі і один екстрадований.

В якості яскравого прикладу наводиться викрадення Ісляма Джеппарова і Джевдета Іслямова (сина і племінника Абдурешита Джеппарова) в присутності кількох свідків у результаті масштабної операції 27 вересня 2014 року на трасі біля Білогорська. А також зникнення Ескендер Апселямова, який 3 жовтня 2014 вийшов на роботу зі своєї орендованої квартири в Сімферополі і до місця роботи не дійшов. При цього на його рідних став чинитися тиск, а його двоюрідного брата сильно побили силовики.

"Очевидно, що мета такої практики — залякати, посіяти паніку, продемонструвати, "хто хазяїн" на півострові і дати зрозуміти кожному, що для російського "хазяїна" давно немає жодних червоних ліній, Рубікон давно перейдено. У масовій свідомості кримчан, і особливо кримських татар, міцно закріпилася думка, що півострів — це чорна діра, в якій зникнути може хто завгодно", - наголошується в матеріалі.

Також автори статті звертають увагу на те, що для окупантів не має значення ні місце проживання, ні політична позиція жертв. При цьому практика залякування дає плоди і майже всі активісти після отриманих загроз змушені залишати Крим.

"Таким чином, викрадення — це один з найпотужніших інструментів придушення будь-яких форм громадянської активності й громадянського опору з метою включення Криму в російську дійсність", - резюмують вони.

Про терорі окупантів в Криму також читайте в матеріалі "Апострофа": У Криму - терор, там кожного дня гинуть люди - Ахтем Чийгоз про в'язницю, Путіна та причину війни проти України.