RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

Всі новини

Путін поставив жінок і дітей попереду: в Україні розкрили три мети бойовиків на Донбасі

Проросійські бойовики на Донбасі хочуть примусити українських військових вести вогонь у відповідь, після чого використовувати дані про це в цілях пропаганди для дискредитації ЗСУ та України в цілому.

Про це екс-заступник голови Генштабу ЗСУ, генерал-лейтенант Ігор Романенко розповів "Апострофу".

Відзначається, що останнім часом бойовики знову задіяли стару підступну тактику обстрілу позицій української армії з мирних районів, намагаючись примусити ЗСУ відкрити вогонь у відповідь.

"По-перше, наші не зможуть відповідати по житлових районах, тобто дії бойовиків залишаться безкарними. По-друге, навіть якщо наші будуть обстрілювати їх, коли вони тільки заходять на ці позиції або виходять звідти, то вони це знімають і використовують у пропагандистських цілях, щоб показати, які в Збройних силах України "бандерівці", "фашисти" і яким чином вони "знищують мирне населення", - підкреслив Романенко.

"Бойовики давно проводять подібні "операції". Нагадаю, що Путін ще під час анексії Криму казав: "Ми поставимо попереду жінок і дітей". Мовляв, подивимося, як "бандерівці" будуть стріляти. Тому бойовики використовують тактичний прийом під час цієї війни, який багаторазово реалізований як під час анексії Криму, так і на Донбасі", - додав він.

Крім того, третьою метою бойовиків на Донбасі є демонстрація того, які "звірі" в Україні, під час Чемпіонату світу.

"Мало того, що підрозділи Збройних сил України (згідно фейкам російської пропаганди, - "Апостроф") обстрілюють житлові квартали. Так бойовики ще повинні себе виправдовувати, оскільки отримують гроші і засоби, які розкрадаються верхівками цих превдореспублік", - підсумував Романенко.

Більше про те, як Кремль шукає шляхи виходу з Донбасу зі збереженням впливу в регіоні, читайте в матеріалі "Апострофа": Путін поставив завдання виходити з Донбасу, але у нього є умова.