RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

В Криму мати політв'язня оголосила голодування

Мати кримського політв'язня, фігуранта так званої "справи Хізб ут-Тахрір" Нурі Примова, Раїм Примова оголосила голодування.

Про це повідомляється на Facebook сторінці громадської організації "Кримська солідарність".

Мати політв'язня повідомила, що написала заяву в Управління ФСБ Росії по Криму з вимогою обміняти її сина. У ФСБ відповіли, що на її звернення дадуть відповідь протягом місяця.

За інформацією "Кримської солідарності", Раїм Примова - інвалід 2-ї групи. Вона має тільки одну нирку, також у неї діагностували захворювання печінки.

"Я хочу врятувати свого сина, хочу, щоб його також включили в списки на обмін. Більше не можу чекати", - сказала Примова.

Нагадаємо, Нурі Примов - житель Севастополя. У січні 2015 його заарештували і звинуватили в організації діяльності "Хізб ут-Тахрір" - групи, яку Росія визнала терористичною організацією. У вересні 2016 Примова в анексованому Криму засудили до 5 років колонії.

Як раніше повідомляв "Апостроф", 22 травня, Київський районний "суд" окупованого Сімферополя заарештував на 20 діб кримськотатарських активістів Едема Смаілова і Сервера Мустафаєва, яких затримали нібито за підозрою "в участі в терористичній організації".