RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

Винні всі: в Тернополі розгорівся скандал навколо смерті дитини в лікарні

У Тернополі розгорівся гучний скандал через смерть хлопчика в реанімаційному відділенні міської дитячої лікарні.

Про це повідомляє місцеве видання "Номер один".

Відзначається, що дитині - Артему Качуру - було 3,8 року. Йому 4 рази викликали "швидку", проте медики запевняли, що у хлопчика звичайний вірус.

Коли дитину все ж забрали до лікарні, було пізно - вона померла від бактеріального менінгіту, розповіла мати дитини Надія Качура.

"У п'ятницю, 1 червня, я забрала сина з садка. Після цього ми ще погуляли на вулиці. Близько 19:00 у Артема піднялася температура. Подумала, що звичайний вірус підхопив. Тому лікувала нежить і збивала температуру. Вночі збити не вдавалося, викликала "швидку". Лікарі оглянули дитину, збили температуру звичайними препаратами. Здається, анальгіном. Температура впала. Медики сказали мені, що це звичайний вірус, мовляв, підхопив в садку", - зазначила жінка.

За її словами, протягом трьох днів вона викликала швидку, бо малюкові ставало все гірше, у нього піднімалася температура, а потім він почав блювати. Лікарі приїжджали на виклик чотири рази, і тільки в останній раз відвезли Артема в лікарню. Весь цей час вони ставили йому різні діагнози - то вірус, то ангіна. У лікарні ангіна не підтвердилася, і Артема відправили в інфекційне відділення, де замість того, щоб швидко взяти аналізи, давали ліки від блювоти.

Коли дитина почала втрачати зір і свідомість - жінка підняла шум, дитину у вкрай важкому стані забрали до реанімації. Для порятунку не вистачило кількох годин.

Уточнюється, що рідні звинувачують у смерті дитини медиків "швидкої" і інфекційного відділення. Експерт, який проводив розтин, сказав родичам, що в ситуації винні всі.

Мама хлопчика написала заяву в поліцію, проводиться перевірка.

Фото: gazeta1.com

Як повідомляв "Апостроф", раніше мережу жахнули фотографії дитячої лікарні в Запоріжжі.