RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Генерали Путіна можуть "показати зуби" на Донбасі: названо небезпечну дату

Чекати нового наступу на Донбасі під час Чемпіонату світу з футболу в Росії навряд чи варто, однак Кремль може перейти до більш активних дій після його закінчення.

Про це пише військовий експерт Михайло Жирохов в своєму матеріалі на "Діловій столиці".

За його словами, навіть якщо бойовики з санкції Кремля перейдуть в наступ, то це станеться лише на окремій ділянці, і особливих шансів на успіх у них не буде.

"В цілому можна сказати, що, незважаючи на посилення обстрілів і загальне погіршення обстановки під Маріуполем, найближчим часом не варто чекати ніяких локальних загострень. На сьогодні немає ніяких маркерів перекидання бойовиками додаткових коштів і сил, ПММ або боєприпасів. Завжди, правда, залишається відкритий кордон в районі Новоазовська, але вже дуже малоймовірно, щоб Росія прямо під час мундіалю початку відкрите вторгнення. Ось після 17 липня і ближче до серпня цілком можливо російські генерали і "покажуть зуби". але знову-таки на локальній ділянці і без особливих шансів на успіх ", - зазначив Жирохов.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", масштабного перекидання регулярних військ Росії на Донбас не відбувається, тому новий наступ навряд чи станеться.