RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

На Донбасі п'яні бойовики змусили спостерігачів ОБСЄ їхати по замінованій дорозі

У районі населеного пункту Петровське, який знаходиться на непідконтрольній частині Донецької області, бойовики примусили спостерігачів ОБСЄ їхати по замінованій дорозі.

Про це йдеться в звіті моніторингової місії.

"22 червня патруль СММ в складі шести співробітників на двох броньованих автомобілях прямував на схід через н.п. Петрівське (непідконтрольне уряду, 41 км на південь від Донецька) по дорозі, якою спостерігачі в останній раз користувалися 20 лютого 2018 року", - наголошується в повідомленні.

У 10 метрах від перехрестя в селі спостерігачі помітили свіжий, але замаскований рів поперек дороги.

"У цей момент на північному кінці рову, орієнтовно за 1 метр від дороги, спостерігачі помітили в невеликому поглибленні підозрілий предмет, який був наполовину засипаний щебенем. Автомобілі негайно зупинилися", - повідомляють в ОБСЄ.

За припущенням спостерігачів, це була протитанкова міна ТМ-62 з проводом дистанційного керування, протягнутим до міни з чагарника на північній стороні дороги, а від міни - ще далі на південь через дорогу до нещодавно викопаного рва, що складався з декількох невеликих округлих заглиблень, заповнених щебенем.

Також наголошується, що небезпечний предмет знаходився в 300 метрах на південний схід від місця розташування камери СММ в Петровському і в 500 метрах на схід від східного краю ділянки розведення.

Поки спостерігачі розглядали можливість використовувати інші дороги, п'яний бойовик зі зброєю сказав спостерігачам негайно покинути цей район, додавши, що далі на схід їх не пропустять.

"Не дивлячись на те, що команда СММ вказала йому на наявність міни, він не дозволив проїхати в східному напрямку, не залишивши таким чином спостерігачам іншого вибору, окрім як їхати назад в західному напрямку, знову переїжджаючи заповнений щебенем недавно викопаний рів біля виявленої міни", - також зазначили спостерігачі.

Автомобілі місії покинули місце події, намагаючись їхати якомога далі від міни.

"На перехресті, залишаючи цей район, члени патруля Місії бачили інші заповнені щебенем рови, а також провід дистанційного керування, протягнутий із заповненого щебенем рову на західній стороні перехрестя. Патруль СММ благополучно повернувся на базу в Донецьку і повідомив про інцидент збройним формуванням", - також сказано в звіті.

Як повідомляв "Апостроф", в квітні минулого року в районі населеного пункту Пришиб Луганської області, контрольованого бойовиками, підірвався на міні патрульний автомобіль моніторингової місії ОБСЄ. Внаслідок події загинув один співробітник місії.