RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Навіть машину не відмили від крові: відомий журналіст розповів про страшні подробиці вбивства Гонгадзе

Вбивця журналіста Георгія Гонгадзе був упевнений, що злочин зійде йому з рук і навіть не відмив машину від крові жертви.

Про це у своїй колонці на "Цензор.НЕТ" пише відомий український журналіст і фотограф Єфрем Лукацький.

За його словами, у 2000 році на той час президент України Леонід Кучма дав команду міністру внутрішніх справ, а той - начальнику наружки (стеження) Олексію Пукачу з'ясувати, хто фінансує і зливає інформацію Гонгадзе про корупцію у вищих ешелонах влади.

Однак в кінці червня 2000 року Гонгадзе помітив за собою негласні заходи спостереження, після чого написав заяву генеральному прокурору Михайлові Потебеньку, виклавши всі факти про стеження за ним. Прокурор на нараді розповів про цю заяву Кучмі.

"Що говорив після цього Кравченко Пукачу, неважко здогадатися. Пукача понесло: він небожитель, начальник головного управління кримінального розшуку МВС України, а тут якийсь грузин, через якого він може втратити все, опуститися до начальника райвідділу. Мент від приниження і страху втратити роботу в пориві люті і помсти задушив Георгія в машині (деталі вбивства відомі). Голову відрізав і закопав подалі від тіла. Без голови важко ідентифікувати жертву. Вбивця був упевнений, що все зійде йому з рук, але зникнення Георгія викликало великий резонанс", - зазначив Лукацький.

Він уточнив, що навколо зникнення Гонгадзе було багато брехні. Так, апарат МВС і прокуратури робив все, щоб погасити інформаційний шум. Спрацював корпоративний інтерес і бажання прикрити керівництво.

"Ці покидьки навіть не помили машину від крові", - розповів на той час капітан міліції щойно створеного відділу по боротьбі з організованою злочинністю Ігор Гончаров.

Уточнюється, що зі слідами крові машина довго стояла у дворі МВС у центрі Києва. При цьому журналіста Пукач вбивав не один - спільники тримали Гонгадзе. Після вони злякалися, і один з них повідомив Гончарову, де лежить тіло, і розповів на камеру все, що сталося. Далітіло "випадково" було знайдено в лісі.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в соціальних мережах викликала резонанс фотографія рукостискання екс-президента Леоніда Кучми і генпрокурора Юрія Луценка на форумі YES-2017 16 вересня - в день річниці зникнення журналіста Георгія Гонгадзе.