RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Колишній топ-чиновник зробив гучну заяву про замах на нього під Києвом

У вівторок, 17 липня, колишній глава Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС) України Сергій Бочковський заявив, що на нього вчинили замах.

Про це повідомляє "Українська правда".

Відзначається, що заява прозвучала в суді.

Так, Київський апеляційний адміністративний суд розглядав скарги кількох державних відомств на поновлення на посаді Бочковського. Під час засідання він повідомив про факт нападу, після чого суд зупинив його, попросивши не відходити від теми.

"Було скоєно на мене замах. Оперативно-слідча група виїжджала на місце, проводять оперативно-слідчі дії", - уточнив Бочковський після засідання.

За словами чиновника, ввечері 16 липня, близько 20:00, в нього стріляли в його будинку в селі Рожни Київської області.

У той же час, на прохання розповісти подробиці нападу Бочковський сказав, що це "таємниця слідства". Екс-чиновник пов'язує напад на нього з засіданням апеляційного суду.

"Це або попередження, або залякування", - сказав він.

Уточнюється, що в Головному управлінні Національної поліції в Київській області підтвердили, що отримали заяву від Бочковського про напад, нібито скоєний ввечері 16 липня.

"Приїжджала слідчо-оперативна група, обстежила територію, нічого не знайшли, що могло б характеризувати напад. Опитали сусідів, сусіди кажуть, ніхто нічого не чув... Будемо продовжувати обстежити", - уточнив прес-секретар поліції Микола Жукович.

Як повідомляв "Апостроф", 26 квітня Окружний адміністративний суд Києва визнав незаконним звільнення Бочковського, який був арештований прямо на засіданні Кабміну в 2015 році. 27 квітня Бочковський прийшов під стіни ДСНС і намагався приступити до роботи, але в будівлю його не пустили. Відновлення Бочковського на посаді оскаржили в суді.