RU  UA  EN

Вівторок, 14 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.25
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

14 травня

Всі новини

Садизм проти українців: правозахисник розповіла про страшні тортури в кримських колоніях

Співробітники Федеральної служби виконання покарань Росії з Омська під час "відряджень" до окупованого Криму жорстоко били в'язнів Керченської колонії №2.

Про це інформує Радіо Крим.Реалії з посиланням на експерта з міжнародного права Євгену Андреюк.

За її словами, приїжджі пенітенціарщіки цілеспрямовано знущалися над ув'язненими.

"Один засуджений, який там був і звинувачувався потім по політичній справі, а зараз знаходиться в безпеці, поділився з нами інформацією про Керченську колонію. Ми були вражені тим, що він розповідав про садизм в установі. Побиття проводили приїжджі співробітники з Омська, які цілеспрямовано знущалися над ув'язненими", - розповіла правозахисниця.

Також вона додала, що в цілому на окупованому півострові почастішали випадки побиття і тортур.

"Тортури - системна практика в Криму, як в місцях позбавлення волі, так і де-факто влади. Ми говоримо про тортури для отримання показань за політично вмотивованими справами, для схиляння до співпраці з силовими структурами, для доносів, залякування людей, що мають нелояльну до Росії позицію ", - сказала Андреюк.

Повідомляється, що понад 70 засуджених написали скарги за фактами побиття з боку співробітників адміністрації і ув'язнених, які їм підпорядковуються.

Як повідомляв "Апостроф", затриманого в окупованому Криму українського активіста Володимира Балуха на кілька годин помістили в стоячу камеру.