RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Напад на будинок журналістки в Києві: з'явилися нові подробиці

Журналістка Вікторія Сеник, на будинок якої було скоєно напад у понеділок, 6 серпня, заявила, що правоохоронці не збиралися реєструвати факт злочину.

Про це вона розповіла Obozrevatel.

"Зранку близько 9:00 до оселi моїх батьків у Васильківському районі увірвалися невідомі чоловіки у камуфляжній формі. Вони перелізли через паркан, а потім обійшли будинок зусібіч. Тато вже був на роботі, а мама вдома з однорічною онукою, дочкою моєї сестри. Мама дуже злякалася, вже прощалася з життям, тому що агресивні чоловіки за дверима почали вибивати двері, погрожували розправою зі словами: "Уб'ю, с*ка!". Мама викликала поліцію, на галас прибіг один з сусідів. Мама за дверима кричала у сльозах, що зараз приїдуть правоохоронці... Страшно й подумати, що могло бути, якби мама не здійняла галас!", - каже Вікторія.

Вона також повідомила, що поліція прибула приблизно через 40 хвилин, правоохоронці опитали її мати і свідків, склали протокол. Постраждалі вважають, що нападники - чеченці. За словами матері журналістки, злочинці були міцної статури, з бородою, в камуфляжі, кепках і окулярах.

Вікторія Сеник вважає, що правоохоронці не збиралися розслідувати справу, більш того, вона буквально змусила їх зареєструвати сам факт.

"У другій половині дня, коли я зателефонувала в поліцію, щоб запитати номер реєстрації, я дізналася, що... нічого немає. Попри вторгнення на приватну територію (через паркан), незважаючи на погрози розправою і спробу пошкодження чужого майна... У поліції сказали, що не знайшли складу злочину! I тільки коли я наполягла і сказала, що журналісти на камеру записали свідчення мами і свідка, тільки тоді за півгодини вони вирішили ще раз відправити групу і зареєструвати злочин. Більше того, виявилося, що перша група правоохоронців навіть не записала номер автомобіля зловмисників, хоча мама і передала цю інформацію поліції. Злочинці приїхали на сірій Mazda 6 із номерами АІ1230ВР, однак встигли втекти до приїзду поліції", - розповіла Вікторія.

За інформацією журналістки, правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ст. 162 КК України (Порушення недоторканності житла).

Також Вікторія повідомила, що це не перша НП. 3 березня цього року хтось проник в її квартиру, яку вона орендувала в Києві. Злочинець вліз через вікно, однак спрацювала сигналізація і він встиг сховатися, прихопивши тільки золотий ланцюжок.

Журналістка вважає, що два таких випадки за кілька місяців навряд чи можуть бути збігом.

На питання про можливі причини, чи підозрює вона кого-небудь, Вікторія розповіла, що займалася розслідуваннями, які могли багатьом не подобатися.

"Важко підозрювати когось конкретно. Особисті мотиви - навіть не знаю, кого могла образити і чому. Через професійну діяльність - надто багато варіантів. Бо сюжети, над якими я працювала у "НН", на різну тему. Писала про подружжя Окуєва- Осмаєв, було інтерв'ю з "кілером" Курмакаєвим, який казав, що "ця пара дуже неоднозначна". Потім було розслідування щодо вбивства Аміни Окуєвої і розслідування щодо Межигір'я, де на місці колишньої резиденції президента-втiкача засіли самопроголошені коменданти і донині господарюють. Робила матеріали і про скандальну роту "Торнадо", бійці якої неодноразово погрожували. Нещодавно вийшов мій матеріал про російську шпигунку, яку спіймали і затримали у США. Тобто тим, кому не сподобалися мої розслідування - може бути будь-хто", - розповіла журналістка.

Нагадаємо, як повідомляв «Апостроф», 31 липня було здійснено напад на херсонську активістку Катерину Гандзюк. В результаті кислотної атаки вона отримала опіки 35% тіла.