RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

СБУ спіймала чиновника, який допомагав злочинцям переправляти в ЄС нелегалів: опубліковано відео

СБУ викрила організоване злочинне угруповання, яке займалося незаконним переправленням іноземців в країни Євросоюзу. До складу угрупування входили колишній і чинний посадові особи Державної міграційної служби (ДМС).

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

За інформацією відомства, угрупування діяло на території столиці, а також Львівської та Чернівецької областей.

Клієнтами зловмисників були іноземці та представники кримінального світу, зацікавлені в можливості незаконного виїзду в ЄС або легалізації в Україні, повідомили в СБУ.

Для виготовлення фальшивих документів ділки використовували паспорти і посвідчення громадян України, видані на території Криму в період до тимчасової окупації півострова, достовірність яких неможливо підтвердити.

На основі фальсифікованих документів клієнтам оформлялися нові ID-паспорти, архівні довідки, а також іноземні паспорти, розповіли у відомстві.

Оперативники спецслужби затримали трьох учасників угруповання, серед яких чиновник одного зі столичних відділів ДМС.

Під час проведення обшуків правоохоронці виявили паспорти іноземців, зокрема громадян РФ, комп'ютерну техніку з інформацією про "клієнтів", технічні пристрої для підробки документів, фальшиві свідоцтва і бланки держустанов, паспорти громадян України, закордонпаспорта вітчизняного зразка і іноземні паспорти.

Вирішується питання про оголошення затриманим про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) КК.

Як повідомляв "Апостроф", співробітники СБУ під процесуальним керівництвом прокуратури спіймали в Києві на хабарі керівника одного з державних підприємств, яке входить до сфери управління Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.