RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

Десятки українських прикордонників постраждали через катастрофу в Криму: влада ухвалила важливу заяву

До українських контрольно-пропускних пунктів на адміністративному кордоні з окупованим Кримом вітер доніс хімікати з боку Армянська: 37 прикордонників отруїлися, 5 з них були спрямовані в госпіталь в Одесу.

Про це повідомив голова Херсонської ОДА Андрій Гордєєв на зустрічі з місцевим населенням з питання надзвичайної ситуації в Армянську.

За його словами, на даний момент причин для паніки в Херсонській області немає, проте внаслідок отруєння прикордонників було прийнято рішення закрити два КПВВ "Каланчак" і "Чаплинка".

"По самому Армянську велика концентрація сірчастого ангідриту, велика кількість скарг серед мешканців міста. Окупаційна влада вивезла дітей. Дуже багато людей взяли дітей та поїхали в Україну на материк. До вчорашнього дня в Херсонській області не було зафіксовано жодного випадку погіршення здоров’я у зв’язку з надзвичайною ситуацією. 2 дні працювала бригада лікарів, оглянули вони більше 800 людей. У 16 дітей були схожі симптоми але діагноз не підтвердився", - розповів Гордєєв.

Крім зупинки діяльності КПВВ регіональна комісія з питань НС в Херсонській області 6 вересня також прийняла рішення призупинити навчальний процес у школах і дитячих садах, які знаходяться в зоні ураження, а також провести оздоровлення дітей жителів зони можливого ураження в дитячих таборах області.

Нагадаємо, докладніше про ситуацію в окупованому Армянську читайте в матеріалі "Апострофа": Операція Москви або аварія: що сталося в Армянську.