RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Путін готується до нової війни: в Росії вказали на важливу умову

Російський військовий експерт Павло Фельгенгауер впевнений, що вчення президент Росії Володимир Путін готовий розгорнути повномасштабні військові дії на Донбасі за умови успішного запуску "Північного потоку - 2".

Про це він заявив в інтерв'ю виданню Гордон.

"У минулому році під час навчань ("Схід-2018", - прим. ред.) доводилося брехати про кількість військовослужбовців, які беруть в них участь. А тут навпаки - можна хвалитися, що їх дуже багато. Холодна війна на центрально-європейському фронті завжди поєднувалася з так званими проксі-війнами в Азії, Африці і Латинській Америці. Зараз проксі-війни йдуть в Сирії і на Донбасі. Багато чого буде залежати від запуску "Північного потоку - 2". Тоді вийде повністю відключити газ через Україну і воювати на її території. А поки не дуже-то і повоюєш - якщо через бо евих дій перекрити Європі газ, вони кричати почнуть. Тому поки виходить проводити тільки обмежені операції", - говорить він.

За його словами, "Схід-2018" є підготовкою до масштабної військової операції з боку Росії.

"У РФ готуються до масштабної регіональної війни, яка може перерости в глобальну. Хочуть перевірити здатність військ до мобілізації, пересуванню і так далі. Тобто це масована підготовка до високоймовірною війні", - упевнений експерт.

Як повідомляв "Апостроф", раніше стало відомо про рішення НАТО в зв'язку з військовими навчаннями російських військових "Схід-2018".