RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

​Мочити в сортирі: бойовики видали нові дані про підготовку ліквідації Захарченка

На Донбасі затримали обвинуваченого в замаху на ватажка ДНР Олександра Захарченка.

Про це повідомляють сепаратистські ЗМІ.

Окупанти нібито встановили, що 40-річний житель Донбасу - Олександр Погорєлов (позивний "Легіонер") був завербований співробітниками СБУ, які поставили перед чоловіком завдання - "ліквідувати ватажка" ДНР".

Як заявив підозрюваний, місцем здійснення теракту нібито був обраний ресторан "Пушкін", в убиральні якого Погорєлов встановив вибуховий пристрій.

Погорєлов був затриманий ще в 2017 році, проте після того, як Захарчено був убитий в результаті вибуху в кафе "Сепар", з ним провели черговий допит, в ході якого він нібито зізнався, що знав про існування другої диверсійної групи, яка готувала теракт в іншому закладі.

За словами затриманого, там передбачалося використовувати нову систему дистанційного вибухового пристрою, здатну розпізнавати сигнал на відстані близько двох кілометрів, незважаючи на стіни, перекриття та інші існуючі перешкоди.

Терористи стверджують, що воно було надано американськими спецслужбами, а його вартість нібито становить близько десяти тисяч доларів.

Як повідомляв "Апостроф", на кладовищі "Донецьке море" в Ленінському районі окупованого Донецька терористи виставили охорону зі зброєю навколо могили екс-ватажка ДНР Олександра Захарченко.