RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Стало відомо про підготовку Україною нових санкцій у зв'язку з катастрофою в включеному Криму

Уряд України готує санкції проти ряду компаній, які є партнерами заводу "Кримський Титан" олігарха Дмитра Фірташа, через який в Армянську (анексований Крим) сталася хімічна катастрофа.

Про це повідомляє Liga.net.

Так, введення санкцій проти компаній, причетних до бізнесу Фірташа в Криму, унеможливить їх економічні відносини з Україною і дозволить обмежити або припинити економічні відносини з країнами Євросоюзу.

На даний момент проект санкцій знаходиться на опрацюванні в органах державної влади, потім його буде винесено на розгляд уряду на засідання РНБОУ.

Відзначається, що санкції готують проти компаній Letan Investments Limited (Кіпр), ТОВ "Тітанактів" (РФ), ТОВ "Центр оптимальних технологій" (РФ), Ohna Holdings Limited (Кіпр), ТОВ "Хімкомснаб" (РФ) і Tolexis Enterprises AG (Швейцарія).

Додамо, що реалізацією продукції "Кримського Титана" займалися підконтрольна Фірташу швейцарська компанія Tolexis Enterprises AG (в понад 60 країн) і російська Хімкомснаб.

Детальніше про надзвичайну подію в включеному Криму читайте в матеріалі "Апострофа": Операція Москви або аварія: що сталося в Армянську.