RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

В "Розумній силі" прокоментували розгром офісу партії в Покровську

У місті Покровськ Донецької області представники "Національного корпусу" 26 вересня увірвалися в офіс партійної організації "Розумної сили", де влаштували погром, а також погрожували розправитися з партійцями.

Про цей інцидент, як повідомляє прес-служба партії, вже сповіщені європарламентарі, які піднімуть питання безпеки політичних партій на засіданні ПАРЄ.

Керівник "Розумної сили" Олександр Соловйов, який на даний момент знаходиться в ЄС, на зустрічі з європарламентарями, заявив, що ці факти в цілому вже озвучені європейським партнерам і їм буде надано широкого розголосу на засіданні Парламентської Асамблеї Ради Європи (ПАРЄ).

"Ми не дозволимо себе залякати. Ми знаємо, що українцям потрібен мир: щодня нам приходять сотні повідомлень і дзвінків від наших співвітчизників. І ми будемо боротися за припинення війни спільними зусиллями", - заявив Соловйов.

Як стало відомо, напад стався вранці. Близько ста осіб зібралися біля будівлі, де розташовується офіс партії, зірвали банер "Розумної сили", після чого увірвалися в офіс партії і розгромили його.

Після цього представники "Нацкорпусу" вирушили до будинку керівника Покровської міської організації партії, де знаходилася тільки його дружина. Під вікнами учасники акції залишили на асфальті написи.

В партії зазначили, що інцидент стався, коли активісти "Розумної сили" готувалися до збору підписів під Народної декларацією про мир. Раніше партія заявила про свою програму по відновленню миру на Донбасі.

Нагадаємо, 14 вересня керівництво політичної партії "Розумна сила" заявило про народне віче для відновлення миру на всій території України і закликало всіх громадян звертатися в партію для підписання Народної декларації про мир.

Уже через кілька днів керівництво партії та активісти з української сторони зустрілися з мирними громадянами на непідконтрольній Україні території і підписали спільну декларацію.

19 вересня партія отримала запрошення від європейських політиків для презентації мирних ініціатив в ЄС.