RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Вдова загиблого на Донбасі бійця подала в суд на Росію

Вдова загиблого в 2014 році на Донбасі військовослужбовця подала позов проти Росії про стягнення моральної шкоди в розмірі 60 тисяч євро.

Про це повідомляє прес-центр судової влади України.

Відзначається, що в липні 2014 року під час виконання завдання по евакуації травмованих колег у м Шахтарськ, БТР-80, яким керував боєць, підірвався на фугасі збройних формувань Росії.

Тоді загинув чоловік позивачки і ще один військовослужбовець, було поранено 8 осіб.

"Жінка вказує, що є загальновідомим факт військової агресії Російської Федерації проти України, в результаті чого загинув її чоловік", - йдеться в повідомленні.

На думку вдови, саме Росія повинна нести відповідальність за військові дії, в результаті яких гинуть українці.

Жінка наполягає, що з РФ слід стягнути моральну шкоду в її користь, заподіяну загибеллю чоловіка і батька.

Суд не називає прізвище сім'ї. Його буде розглядати суд у Хмельницьку.

Наголошується, що в 2017 році суд встановив факт загибелі чоловіка при виконанні обов'язків військової служби по захисту Батьківщини у місті Шахтарську Донецької області в результаті збройної агресії Російської Федерації проти України.

Як повідомляє "Українська правда", згідно з даними Реєстру судових рішень, мова йде про Павла Станіславовича Дияка. Він підірвався і загинув 12 липня 2014 року, евакуюючи інших бійців. У липні 2014 року Дияка посмертно нагородили орденом "За мужність" III ступеня.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", в мережі показали фото молодого українського військовослужбовця Володимира Бузовський, який загинув в зоні військового конфлікту на Донбасі за день до відпустки.