RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

На Донбасі військові РФ підірвалися на власному мінному полі: є загиблі

1 жовтня на Донбасі на власних мінних полях підірвалося близько десяти окупантів.

Про це поінформував на брифінгу речник Міністерства оборони Дмитро Гуцуляк, посилаючись на інформацію Головного управління розвідки, передає "Укрінформ".

"Протягом вересня у з’єднаннях і частинах ЗС РФ приховано проводилась ротація особового складу інженерних підрозділів. При цьому передача посад російськими офіцерами інженерних служб, у тому числі технічної документації, карт, схем встановлення та обслуговування мінних полів, проводилась формально і з порушеннями, що вже призвело до підриву на власних мінних полях особового складу противника та цивільного населення", - сказав речник.

За його словами, внаслідок цього під час ротації одного з передових підрозділів 1-го АК збройних сил РФ на власному мінному полі підірвався БТР з особовим складом. Унаслідок підриву загибло близько десяти терористів, також є поранені.

Як повідомив Гуцуляк, це трапилося у зв’язку з рішенням російського окупаційного командування всі інженерно-саперні підрозділи вивести у пункти постійної дислокації для проведення додаткових занять та інструктажів, через що мінні поля окупанти залишили без інженерного спостереження. Це призвело до підриву і загибелі трьох місцевих підлітків, сказав Гуцуляк.

Нагадаємо, у неділю в окупованій Горлівці Донецької області на міні підірвалися четверо дітей, троє з них загинуло.

Як повідомляв "Апостроф", 27 вересня поблизу села Коминтерново під Маріуполем знищений на міні автомобіль "Нива" 9-го мотострілецького полку 1-го армійського корпусу ЗС РФ на Донбасі.