RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Історія однієї зради: в мережі розкрили скандальні подробиці про "героя" ЗСУ

Колишій кулеметник 92-ї механізованої бригади ЗСУ Владислав Локтіонов, який повернувся по обміну з Луганська, насправді добровільно переходив на бік бойовиків.

Про це на своїй сторінці в Facebook написала журналістка Олеся Гузун.

"Не розвідник, і не герой, Локтіонов із двома судимостями, перейшов на той бік добровільно. Але повернувся вже "полоненим". А, знаєте, в чому причина? А в тому, що прокуратура за матеріалами розслідування бригади так і не порушила карну справу. А розумники з СБУ в антитерористичному центрі видали довідку про те, що він військовополонений, за наявності всіх доказів про добровільний перехід. Після повернення з так званої ЛНР, Локтіонов давав активно інтерв'ю. І розповіді в них кардинально різняться із сьогоднішніми свідченнями", - написала журналістка.

"Помилка двох правоохоронних структур може коштувати ЗСУ чимало. Ця справа є вже нині прецедентом. Ті люди, на очах яких людина перейшла на той бік, нині обурені вкрай, адже, з огляду на це, колись вони, реальні воїни та герої, можуть стати жертвами правосуддя", - підкреслила Гузун.

У коментарях про Локтіонова привели не менш цікаві факти.

Як повідомляв "Апостроф", в грудні 2017 року, ще до обміну, Владислав Лактіонов в Луганську оголосив представникам так званої ЛНР про свої плани повернутися на службу в ЗСУ.