RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Хто стоїть за нападами на активістів в Одесі: стало відомо про дивні "збіги"

Всі напади на активістів в Одесі відбувалися після їх участі в розборках через незаконних забудов.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів одеський громадський діяч Павло Поламарчук.

"У всіх громадських діячів проблеми починалися після якихось адресних дій. Наприклад, Підпала віднесла заяву по "Грінвуду" (незаконна забудова схилу на Французькому бульварі) віце-меру Рябоконю - її побили на наступний день. А в Нацполіції нам потім розповідають чиновники, що дуже тісно співпрацюють з міською владою, мовляв, стрілочник переплутав і напав не на ту жінку..." - розповів він.

За його словами, така ж історія з нападами і на інших активістів.

"Устименко почав дуже продуктивно качати тему одеських прибережних будівництв - на нього напали з холодною зброєю. У Стерненка почалися проблеми після Літнього театру, хоча в його нейтралізації можуть бути зацікавлені різні сили, від керівництва поліції до бізнесменів, які організовують гастролі українських артистів, які не відмовилися від російського ринку, оскільки вони втрачають гроші через його активність. Хоча [начальник ГУНП в Одеській області] Дмитро Головін в інтерв'ю заявляв, що це виключно особистий конфлікт Стерненка з екс-активістом "Правого сектора" Панченком. А решта 10 версій? Відпрацьовано? Далі - місцевий політик [голова одеського відділення НРУ] Михайло Кузаконь і журналіст-розслідувач Григорій Козьма піддалися атакам (в авто, в якому знаходилися Кузаконь і Козьма, на величезній швидкості влетіла вантажівка, - "Апостроф") після судових позовів по Старосінній площі в Одесі і по захопленню військового аеродрому торговим центром групи Галантерніка", - деталізує активіст.

На думку Поламарчука, це досить дивні збіги обставин.

"Дивні "збіги". Тому я наполягаю на тому, що всі атаки на суспільно-політичних діячів в Одесі були здійснені після адресної активності в якомусь напрямку", - додав він.

Детальніше про напади на активістів в Одесі, читайте в матеріалі "Апострофа": Росія буде на повну користуватися хаосом в ключовому регіоні України: що це значить.