RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

​Пропагандисти Кремля видалили відео розстрілу студентів в Керчі

Відео теракту в керченському коледжі, зняте камерами спостереження, видалили з російських сайтів "Вести.ру" і "Вести.Крым", а також з YouTube-каналу "Вести.Крым".

Про це повідомляє "Дождь".

Як пише видання, на сайті "Вести.ру" опублікована замітка про те, що у нападника на коледж Владислава Рослякова міг бути спільник - людина, з якою він вітається, що видно на відео. Раніше в цій замітці було гіперпосилання на ролик, проте згодом його прибрали. Сторінка з опублікованим роликом видає помилку 404.

Відео також було опубліковано на YouTube-каналі "Вести.Крым" і було в повному випуску новин, який також виклали на YouTube. Обидва ролика видалили. На головній сторінці сайту "Вести.Крым" є матеріал з відео нападу, однак при спробі перейти на нього відкривається сторінка з іншою заміткою. Згодом матеріал прибрали з головної сторінки.

На опублікованому ролику було видно, як Росляков прийшов до коледжу з двома сумками, в одній з яких імовірно знаходилася бомба. Він залишив її в одному з приміщень коледжу, після чого пішов звідти, активував її і почав розстрілювати людей. Він робив це один, проте на відео видно, як він вітається з людиною і якийсь час йде з ним разом по коридору. "Вести.Крым" припустили, що ця людина може бути спільником Рослякова.

Як відомо, в результаті стрілянини і вибуху в керченському коледжі загинула 21 людина, десятки отримали поранення.

Напередодні РИА Новости з посиланням на джерело повідомили, що Росляков планував напад майже два роки і діяв один.

Детальніше про бійню в Керчі, читайте в матеріалі "Апострофа": Стрілянина і вибухи в Керчі: дивні моменти, які вигідні лише одній стороні.