RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Винна Україна: стало відомо, як ЗМІ Путіна "перевзулися" з терактом в Керчі

Підконтрольні Кремлю ЗМІ з перших же повідомлень про бійню в окупованій Керчі, намагалися звалити всю провину за трагедію на Україну.

Про це "Апострофу" заявив заступник голови Служби безпеки України в 2014-2015 роках Віктор Ягун.

Він зазначив, що в трагедії винне тільки керівництво Росії, яке створило в країні атмосферу ненависті.

"Були заяви, були висловлювання, були припущення. Але все базувалося на тому, що, мовляв, ми вам говорили в 2014 році: ми чекали-чекали, і нарешті, ми отримали такий прояв ненависті з боку України", - говорить він.

За його словами, саме для того, щоб прив'язати до цієї історії Україну Слідком Росії відразу ж кваліфікував її як теракт.

"Але тут раптово з'ясовується, що цей одинак, хлопець публікував і підтримував так звану Новоросію, йому подобався Путін, підтримував ті події, які відбулися в 2014 році в Криму ... Відразу після того як це з'ясувалося, Слідчий комітет РФ перекваліфікував цей злочин, як вбивство двох або більше осіб", - зазначив він.

Крім цього в подальшому вибух в коледжі стали називати хлопком. Експерт зазначає, що в Росії зрозуміли, що прив'язати сюди Україну буде неможливо.

"Хоча вони все одно намагаються якось прив'язати, мовляв, що цей хлопець десь з кимось контактував, десь на когось виходив. Зараз вони "знайдуть" фейкові повідомлення або листування. Але це вже інше питання", - підкреслив він.

Подробиці читайте в матеріалі "Апострофа": Трагедія в Керчі: неготовність до "русского мира" і діагноз путінському суспільству.