RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Резонансна загибель правозахисниці Ноздровської і її сестри: суд виніс вирок злочинцеві

Обухівський районний суд виніс вирок Дмитру Россошанському, визнаному винним в аварії, в якій загинула Світлана Сапатинська - сестра вбитої правозахисниці Ірини Ноздровської.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила дочка Ірини, Анастасія Ноздровська.

Як зазначається, Россошанського засудили до 7 років позбавлення волі без права амністії. Крім того, його позбавляють права керування транспортними засобами на три роки. Також винуватець ДТП повинен виплатити компенсацію моральної шкоди батькам загиблої - по 300 тисяч і батькові, і матері.

Нагадаємо, смертельна аварія сталася 30 вересня 2015 року в селі Демидів Вишгородського району Київської області. Тоді Дмитро Россошанський, перебуваючи в стані наркотичного сп'яніння, на смерть збив Сапатинську. Дядько винуватця ДТП на той момент був главою Вишгородського районного суду.

Справу про вбивство вела сестра Сапатинської, Ірина Ноздровська, і домоглася того, щоб через два роки після смертельної аварії Россошанський опинився на лаві підсудних. Йому був оголошений вирок у вигляді 7 років позбавлення волі, однак Апеляційний суд цей вирок скасував і повернув справу до суду першої інстанції.

1 січня 2018 року в одній з річок в Київській області знайшли тіло Ноздровської, яка зникла за кілька днів до цього. Родичі і друзі Россошанського неодноразово погрожували розправою Ірині і її сім'ї, про що є зареєстровані кримінальні виробництва.

Детальніше про вбивство Ірини Ноздровської читайте в матеріалі "Апострофа": Гучне затримання в справі про вбивство Ноздровської: кілька дивних моментів.