RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

У Раді влаштували "блокаду" через смерть Гандзюк

У понеділок, 5 листопада, частина депутатів зажадала від спікера Верховної Ради створення тимчасової слідчої комісії у справі херсонської активістки Катерини Гандзюк, яка померла після нападу в неділю, 4 листопада.

Про це повідомляє LB.ua.

Народні депутати Ігор Луценко, Олексій Рябчин, а також Олена Сотник разом з Мустафою Найємом і Світланою Заліщук блокували початок засідання погоджувальної ради Верховної Ради.

"Вони вимагали від спікера Андрія Парубія включити до порядку денного роботи парламенту питання про створення тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України для розслідування вбивства активістки Катерини Гандзюк", - пише видання.

Після тривалих дискусій біля президії з народними депутатами спікер все-таки відкрив засідання погоджувальної ради, попросивши всіх "пригальмувати емоції".

Парубій почав погоджувальну раду з призову до правоохоронних органів: "якомога швидше розслідувати всі обставини вбивства Гандзюк".

У свою чергу, народні депутати ВО "Батьківщина", "Самопоміч" та групи "Єврооптимістів" стояли за спиною спікера, тримаючи в руках плакати з написами: "Хто замовив Гандзюк?" і "Її вбили".

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Києві під будівлею МВС влаштували акцію через смерть Гандзюк.