RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Гроші і реформи не допоможуть: Україні вказали єдиний спосіб війни з Росією

Для перемоги в конфлікті з Росією Україні необхідно вдаватися до асиметричних дій, розвивати досвід подібної війни і її концепцію.

Про це "Апострофу" розповів офіцер ЦАХАЛу, співзасновник "Центру вивчення повстанських рухів" в Україні, військовий інструктор в ГО "Українська оборона" Ігаль Левін.

За словами експерта, Україні необхідно позбавлятися від "совкового" минулого в армії, залучаючи фахівців з сучасним мисленням.

"В Україні можна прийняти закон про декомунізацію, звалити пам'ятник Леніну, але, на жаль, це не допоможе. Зруйнувавши старе, потрібно побудувати нові структури, і в ХХІ столітті це було б нормально. Але для цього потрібні фахівці. Як можна створити нове, якщо люди, які стоять біля керма, мають радянський менталітет? Якщо ми не хочемо радянського суспільства, потрібні люди з Заходу", - сказав Левін.

Він зазначив, що незважаючи на реформи, просте "нарощування м'язів" українською армією не приведе до якогось позитивного результату, тому що подібне відбувається в армії Росії.

"Грошей там витрачається набагато більше, ніж в Україні, потенціал там вище навіть банально в кількості людей. Тому в таких війнах і ситуаціях відповідь може бути тільки асиметрична. Це не питання вибору, а єдиний правильний шлях", - підкреслив офіцер ЦАХАЛу.

Як пояснив Левін, асиметрія полягає в тому, щоб дивитися, на чому заточується увага ворога, і створювати такі структури, які будуть заточені на ту війну, якої він не очікує. Тобто, якщо ворог планує танкові прориви, то потрібно створити ті структури, які зможуть боротися з танками.

"Асиметрична війна вказує нам на те, що це вихід для бідних в цілому, не обов'язково для країн. І для України - це єдиний вихід. Але, для того щоб розвивати асиметричний досвід війни і її концепцію, теж потрібні фахівці. Для цього потрібно, щоб військові України поїхали до Сирії і вчилися там, на прикладі того, що відбувається, тому що там якраз йде асиметрична війна", - впевнений експерт.

Більш детально про те, як Україні збільшити свої шанси на перемогу у війні з Росією, читайте в матеріалі "Апострофа" Росія робить те, чого не вистачає Україні - ізраїльський офіцер.