RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

17 квітня

Всі новини

​Життя по талонах: окупанти влаштували радянський "рай" на популярному курорті в Криму

Жителям селища Утьос (окупована Велика Алушта), як за часів "рад" ввели одноразові талони на 30-хвилинне відвідування магазину.

Про це повідомляє кримське видання "Примечания".

Повідомляється, що історія з селищем Утьос тягнеться з літа 2016 року. Жителі в соцмережах скаржилися на вимогу адміністрації санаторію платити 50 рублів за прохід до моря, церкви, в магазин.

Так, місцеві мали платити гроші, щоб потрапити на пляж санаторію "Карасан", підійти до старовинного замку княгині Гагаріної, мису "Плака", в парк, дерева в якому двісті років саджали і ростили аж ніяк не нинішні господарі санаторію "Утьос".

Після скарг і скандалів "голова" алуштинської міськради Галина Огнєва пообіцяла, що відвідування парку, що знаходиться на території санаторію, тепер буде безкоштовним.

Обидва представники "кримської влади" доповіли, що домовленість з керівництвом санаторію досягнута, відвідування природних та історичних пам'яток стане безкоштовним для всіх.

Але йдучи на пляж, потрібно було брати з собою паспорт, щоб пред'явити його не уповноваженою державою людині в погонах, а вахтера приватного санаторію.

Згодом виявилося, що і цей напіввійськовий режим тривав недовго. Після "допомоги" "влади" незаконні побори зросли вчетверо. Тепер прохід через санаторій стоїть вже не 50, а 200 рублів. Проїзд весільного кортежу до церкви - 5 тисяч рублів.

Одночасно, які бажають відвідати магазин, видається "талон на відвідування", при цьому потрібно вкластися в "комендантські півгодини" - 30 хвилин.

"Відбувається суцільне "кришування" нашої проблеми, одні і ті ж відписки, як під копірку. Хочу доповнити, що зверталися до Поклонский, Козенко, Бальбек - всі вони зараз від Криму депутати в Думі. Писала в газету RG RU головному редактору. Викликали знімальну групу каналу Крим, але вони не приїхали. Усі листи розглядає адміністрація Алушти. Глава Огнєва ходить під ручку з генеральним директором Колодько, тому все не вирішується. Ми просили сервітут, нам відмовили. Мажуть паркан солідолом, щоб діти не пролазили", - скаржиться мешканка Утьосу.

Цікаво, що не зрозуміло яким чином на прохідних оприбутковуються гроші, так як повідомляється, що касових апаратів там немає.

Як повідомляв "Апостроф", в мережі показали фото з Криму, де квитки в кіно виглядають, як десятки років тому.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: СуспільствоПодії Тема: Крым
Теги: Крим