RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

​Передача українським військовим нової зброї з США: стали відомі несподівані дані

Найближчим часом ніякої передачі зброї Україні з США не передбачається. Розмови про новітню зброю для ЗСУ - звичайний піар.

Про це розповів "Апострофу" екс-глава служби зовнішньої розвідки України, генерал армії України Микола Маломуж.

"На сьогоднішній день ніякої передачі нової зброї не передбачається. Днями я спілкувався з представниками Пентагону і поки нам жодного нового виду озброєння не передадуть. Це в першу чергу не передбачено поточними планами Держдепу і Пентагону. З іншого боку, в Вашингтоні розуміють, що є загроза втрати технологій.

Можливо, мова йде про якісь старі зразки озброєнь. Але поки навіть ця пропозиція не прозвучала. На сьогодні ми це чуємо тільки в теорії - без усякої конкретизації. Але я скажу, що в даний час нам така допомога і не потрібна, тому що у нас є такі розробки, які, за словами американських військових, не гірші, ніж в США. А за деякими параметрами ми вже і перевершуємо Штати, тому що у нас техніка використовується як раз в реальних бойових умовах", - заявив Маломуж.

За словами генерала, розмови про новітню зброю для України - звичайний піар.

"Навіщо про західну зброю заговорив Павло Клімкін (міністр закордонних справ України, - ред.)? Це робиться тільки для піару. Він хоче показати, що домовився в Америці, що у нас є перспективи. Це політика подвійних стандартів. У даній ситуації це одна позиція, яка, на жаль, звучить і від президента, і від Клімкіна", - вважає Маломуж.

Більш детально про нову зброю для українських військ читайте в матеріалі "Апострофа": Україна може забезпечити армію зброєю і без Заходу: в чому головна проблема.