RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

Український адмірал назвав ефективний спосіб створити Росії проблеми на море

Щоб ефективно протистояти Росії в морі, Україні необхідно закупити підводні човни.

Про це розповів адмірал, командувач Військово-морських мил ЗСУ Ігор Воронченко, передає "5 канал".

"Підводні човни були в програмі. До нас надходили пропозиції щодо закупівлі двох малих підводних човнів. Це дуже вдалий варіант застосування і відтягування безпосередньо сил на морі, а також перекидання диверсантів. Ще є таке поняття fleet in being, тобто маємо дещо, що можемо поставити для супротивника і відтягнути на себе дуже велику кількість сил", – пояснює Воронченко.

Він також зазначив, що наявність підводних човнів сприяла б загальній стратегічній операції ЗСУ.

"Безперечно, змагатися, в кого більше корветів, фрегатів, підводних човнів з Чорноморським флотом – це безглуздя і, як кажуть, утопія. Але ж, маючи два таких підводних човни, специфічні завдання були би доречні і вписувалися б у проведення загальної операції – і на морі, і взагалі стратегічних операцій. Я так завуальовано сказав, але (не можу розповісти всього)", - повідомив адмірал.

Як повідомляв "Апостроф", в Азовському морі у напрямку окупованої Керчі зафіксовано буксировку військового корабля ФСБ РФ і це вже сьомий прикордонний корабель, процес перекидання яких до Азовського моря з Балтійского та Білого зафіксовано протягом останнього місяця.