RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

У Херсоні підняли пасажирський "бунт": фото, відео і останні подробиці

У Херсоні відбулася акція протесту проти маршруткового колапсу в місті - активісти прийшли в мерію вимагати скасування підвищення вартості проїзду в транспорті до 6 гривень.

Про це повідомляє місцеве видання "Херсон Daily".

Спочатку активісти збиралися йти до мера Херсона Володимира Миколаєнко, але, як з'ясувалося, він відсутній, і вони пішли до 1-му віце-меру Ігоря Козакова.

Протестуючі заявили, що не підуть з кабінету Козакова, поки він не призначить негайне позачергове засідання виконкому міськради, однак той відповів відмовою.

Прямо в кабінеті чиновника активісти почали збирати підписи для ініціювання відставки мера Херсона Миколаєнко, і прозвучала інформація, що 24 листопада, в суботу, о 12:00 в Палаці молоді збір підписів буде продовжений.

Протестуючі також викликали слідчо-оперативну групу поліції для фіксації фактів перевищення повноважень і самоуправства чиновниками і перевізниками.

Як заявив слідчій активіст Олександр Тарасов, оперативну групу викликали для допиту певної людини по 3-м відкритим кримінальних справах - самоуправство, перевищення повноважень і невиконання рішення суду.

Як відомо, 19 листопада в Херсоні пройшла акція протесту власників маршруток, викликана рішенням виконкому підвищити ціну на проїзд в маршрутках до 6 грн., призупиненням цього рішення постановою суду заявою, і почавшимся після цього транспортним колапсом - частина маршруток на лінії не вийшли, а ті які вийшли призначили ціну на проїзд в 8 грн.

Тоді активісти домоглися звільнення начальника гортрансуправленія Марини Віркун і директора КП «Херсонкомунтранссервіс» Павла Макейчика.

Мер повідомив, що з трьома фірмами, які відмовляються працювати, розірвуть договори.

Крім того херсонці намагалися змусити мера написати заяву про звільнення.

21 листопада в місті пройшли нові протести власників маршруток, після чого виконком прийняв рішення про призначення ціни на проїзд в 6 грн. і скасування попереднього рішення про ціну в 6 грн. - того, яке було призупинено судом.

Як повідомляв "Апостроф", 20 листопада власники авто на Єврономер почали блокувати дороги в Україні.