RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

У мережі з'явилися скандальні деталі затримання українців в Грузії: фото

Серед затриманих 2 грудня в Грузії українців був народний депутат від "Самопомочі" і екс-командир добровольчого батальйону "Донбас" Семен Семенченко.

Про це в Facebook написав радник президента України Петра Порошенка Юрій Бірюков.

"У мене є... різного роду контакти, вони підтвердили інформацію про те, що Семенченко в Тбілісі, що Семенченко втравив нас в дипломатичний скандал, що Семенченко підставив "своїх" людей і в останній момент втік", - заявив Бірюков.

Про це також повідомив журналіст і блогер Андрій Дзиндзя, за словами якого, нардепу вдалося уникнути затримання завдяки дипломатичним паспортом.

"Також повідомляється, що затримання членів ОЗУ Семенченко сталося після спроби покупки ними зброї, задокументовано спецслужбами Грузії", - додав він.

У свою чергу сам Семенченко заявив, що інформація про те, що його затримували в Грузії є фейком.

"Інформація про те, що мене нібито хтось десь затримував - фейк. Інформація, що я "вилетів з Грузії в невідомому напрямку" - фейк", - написав він у Facebook.

Нардеп заявив, що у зв'язку із затриманням українців, займається інформуванням їх сімей, організацією адвокатів і з'ясуванням ситуації.

"І немає у мене ніякої дипломатичної недоторканності - тут я самий звичайний іноземець", - додав він.

Також Семенченко спростував, що українців затримали на акції протесту грузинської опозиції, і те, що у них нібито було при собі зброю, або їх взяли при його покупці.

За його словами, станом на ранок 3 грудня, адвокати українців чекають рішення слідчого, а "підозру поки ще нікому не оголошено".

Як повідомляв "Апостроф", раніше в МЗС заявили, що перевіряють інформацію про затримання українців.