RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

​Подвійна петля дурості: названі головні помилки українців в 2018 році

Українці невірно оцінюють ситуацію під впливом емоцій і тому не бачать різниці між воєнним станом і військовим переворотом.

Таку думку в інтерв'ю "Апострофу" висловив військовий експерт Олексій Арестович.

За словами експерта, те, що відбувається в Україні в році, що минає 2018 року можна охарактеризувати одним словом "дурдом".

"Різке отупіння мас, а також лідерів громадської думки, тих, які "дилери громадської думки". Я іронічно ставлюся до більшості людей, але те, що сталося в цьому році, мене шокувало. Зрозуміло, що виборчий рік - це рік важкий, і люди, відчуваючи цей доленосний вибір, починають "пороти фігню". Ступінь, глибина і охват цієї фігні, яка трапилася в українському інформаційному просторі, мене абсолютно вразила. Але починаючи з того, що люди не розуміють, що справа не у виборах, а справа в тому, що між виборами відбувається. Якщо немає системної роботи п'ять років, то потім очікувати, що заміна однієї нездатної ні на що фігури на таку саму нездатну фігуру вирішить всі проблеми України і їх особисті проблеми - це складно", - підкреслив Арестович.

За його словами, люди в Україні видають дурість за критичне мислення.

"Другий момент - це історія з воєнним станом, наскільки люди невірно оцінюють ситуацію під впливом емоцій, відсутність будь-якої критичності, а дурниці, які говорять, видають за критичне мислення! Це свідчить про те, що подвійна петля тупості обхопила, заплутала і зараз задушить цю дитину, що народжується на українському інтелектуальному прошарку. Найбільше вразили повальні дурощі "тренерів" громадської думки, вони мене шокували. Я ніколи в цій тусовці не тусив, а зараз просто дистанціювався, тому що розділяти цю кричущу дурість, з тим, що відбувається, я більше не хочу.

Це емоційна істерика, яка провокує втрату можливості тверезо міркувати, тобто - дурість. Це подвійна дурість, тому що є ще ілюзія, що це розум такий. Ось те, що люди переплутали воєнний стан із військовим переворотом... Центральне питання: чому не заарештовано Медведчука? Наступне питання: чому не вирішено ще мільйон і сто п'ятдесят проблем - це все показує, як мислять люди", - підсумував військовий експерт.

Детально про кризу в головах українців і про кризу в Азовському морі читайте в інтерв'ю "Апострофа": Азовський криза в розпалі: Росія буде будь-якими способами вирішувати кримські проблеми.