RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Головний фігурант справи про вбивство "Сармата" може вийти на свободу: в мережі скандал

Один з підозрюваних у вбивстві активіста Віталія Олешка (Сармата) Михайло Сигида 27 грудня може вийти на свободу.

Про це в Facebook повідомила журналістка Наталя Седлецька.

Вона зазначила, що Запорізький апеляційний суд повинен розглянути апеляцію адвокатів Сигиди, які просять відпустити його в залі суду.

"Друзі Олешка вважають, що його вбили через боротьбу з місцевою владою і народним депутатом Олександром Пономарьовим," який за фактом контролює Бердянськ і місцеві силові структури". А затриманий Сигида - не тільки головний підозрюваний в організації вбивства, а й ключова людина, який міг би дати свідчення на справжнього замовника ", - написала журналістка.

За словами Седлецькій, тривожним сигналом є те, що під приводом участі в засіданні судді постановили повернути Сигиду з Харкова до Запорізького СІЗО.

"Немає гарантії, що впливові замовники вже не "попрацювали" з місцевими суддями, від вирішення яких завтра буде залежати подальша успішність розслідування", - пояснила вона.

У свою чергу перший заступник глави Національної поліції України Владислав Аброськін заявив, що не виключає, що суд відпустить Сигиду.

"Ми робимо все можливе від поліції, щоб цей заможний громадянин залишився під вартою, але не виключаю й протилежного рішення суду на користь підозрюваного-співорганізатора вбивства та його злочинних впливових зв`язків. Ті, хто стоять за цим громадянином, знають, хто буде наступним", - написав він у Facebook.

Як повідомляв "Апостроф",