RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

З цього почалася війна: дипломат знайшов точку неповернення в стосунках України і Росії

Перше вбивство, вчинене російським бойовиком Ігорем Гіркиним (Стрєлковим) на Донбасі у Вербну неділю 2014 року, стало точкою неповернення у відносинах України і Росії.

Таку думку висловив український дипломат, надзвичайний і повноважний посол України в Австрії Олександр Щерба, пише Zn.ua.

"Коли у Вербну неділю 2014 року православний росіянин Ігор Гиркин, за його власним висловом," пошматував "православного українця Геннадія Біліченко, проливши тим самим першу кров на Донбасі, а майбутній "прем'єр-міністр ДНР" православний росіянин Олександр Бородай привітав його в перехопленій СБУ і почутій всією Україною розмові: молодець, мовляв, добре відзначив світле свято. Якщо хтось буде шукати поворотний пункт в стосунках українців і росіян, нехай шукає в тій Вербній неділі, з якої почалася війна", - написав Щерба.

Він також зазначив, що Україна остаточно йде від Росії, оскільки хоче позбутися нав'язаних Москвою гріхів - "несправедливості, самодурства, плазування, брехні, захвату сильного, безсилля слабкого".

"Росія зробила з цих гріхів новий іконостас і молиться на нього. Це її право і її вибір", - вважає він.

Дипломат також переконаний, що Росія, яка вважає себе імперією, може дивитися в безодню і вважати її особливим шляхом.

"Україна ж не імперія, для неї путінська Росія, з її брехнею, війною, лицемірством - це безодня. І вона від цієї безодні йде", - резюмував дипломат.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Криму висловили думку, що Путін готовий до самознищувальної війні за півострів.