RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

Напад на активіста в Запоріжжі: стало відомо про важливе затримання

Поліцейські затримали чоловіка, який скоїв напад на одного з лідерів "Автоевросили" в Запоріжжі Владислава Погорєлова.

Про це повідомляє прес-служба поліції Запорізької області.

"Співробітники поліції затримали зловмисника, який кинув піротехнічний засіб в сторону автомобіля місцевого жителя, після чого зробив постріли з пістолета в сторону власника авто", - йдеться в повідомленні.

Також правоохоронці з'ясували в деталях, як все відбувалося. Так, відомо, що інцидент стався біля будинку по вулиці Новокузнецькій в Запоріжжі.

Невідомий кинув петарду, яка вибухнула біля автомобіля місцевого жителя. Коли активіст зробив зауваження чоловікові, між ними виник конфлікт.

"Після чого нападник дістав пістолет і зробив кілька пострілів у бік останнього, потрапивши при цьому в ногу потерпілого. Після цього правопорушник сів в автомобіль, в якому знаходився його товариш, і обидва чоловіки поїхали з місця скоєння злочину", - йдеться в повідомленні.

Незабаром машину злочинців знайшли у дворі будинку по вулиці Стешенка. Через деякий час затримали і самого стрільця, 37-річного жителя Запоріжжя. У нього виявили пістолет "ПМР", який тут же вилучили.

"Затриманому вже повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст.296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 7 років позбавлення волі", - йдеться в повідомленні.

Про найрезонансніших випадках з нападами на активістів в 2018 році, читайте в матеріалі "Апострофа": Вбивства, герої-терористи і військовий стан: топ-10 політичних скандалів, що минає.