RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Військові брешуть: мати полоненого українського бійця розповіла про "самоволку" сина

Мати бійця ООС, що потрапив у полон до бойовиків на Донбасі, переконана, що її сина викрали.

Про це повідомляє "Обозреватель".

"Вони намагаються усе звалити на сімейні негаразди, спершу начебто він зі мною полаявся, потім брата приплели, а потім і його дівчину. Шукають крайнього і не можуть знайти. Ми їм телефонували і казали, щоб не видумували, цього не може бути, у нас дуже гарні стосунки у сім'ї", – каже Валентина.

На її думку, версія про те, що Станіслав самовільно залишив пост, виникла лише через те, що за захоплення у полон бійця мають відповідати командири, а вони не хочуть позбутися погонів.

"Якщо вони подають це так, що він пішов добровільно, то його ніхто й шукати не буде. А якщо подадуть як потрібно, що його викрали, то хтось із них втратить погони через те, що в них зник військовослужбовець. Хай навіть він кудись пішов, як вони його могли випустити? Там усюди пости", – пояснює вона.

Є ще одна невідповідність у заявах командування 58-ї бригади. Зі слів Валентини, їй повідомили, що її син самостійно пішов у тил 17 січня десь після 15:00. Натомість жінка стверджує, що розмовляла із сином о 19:00, і він перебував на території частини.

Це була їхня остання розмова перед зникненням Станіслава.

"Поговорили як завжди, "все добре, матусенько, я тебе люблю, цілую", – казав син. Був трохи схвильований, перед тим у них багато хлопців розстріляли, і він переживав, що його друзі загинули. Це десь за тиждень до того, їх там добряче накрило", – розповіла вона.

Як повідомляв "Апостроф", Як повідомляв "Апостроф", в мережі показали фото полоненого ЗСУ терориста ДНР, який виявився колишнім працівником МВС України. Відзначається, що в полон потрапив 35-річний уродженець Горлівки Юрій Пшеничний.