RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

В українських Карпатах загинули туристи: всі подробиці про трагедію

У Карпатах загинули туристи, які групою піднімалися на гору Піп Іван-Чорногорський.

Про це повідомляє прес-служба ДСНС.

Трагедія сталася 22 лютого, коли на лінію рятувальної служби надійшло повідомлення близько 20:30. Групі туристів з 8 осіб була потрібна допомога, вони намагалися піднятися на гору Піп Іван.

На місце прибули співробітники ДСНС і транспортували на ношах трьох людей з сильним обмороженням. Однак двоє з них померли. П'ятеро інших туристів могли пересуватися самостійно.

Як виявилося, група хотіла піднятися на гору, проте не врахувала небезпечні погодні умови. У цей день був сильний вітер 30 м/с, а висота снігового покриву становила 1,5-2 метра, також низька температура повітря - 14 градусів морозу.

Негода також перешкоджала і роботі рятувальників. У підніжжя гори вона розгорнули штаб для координації працівників ДСНС і з пунктом обігріву. Тому лише через деякий час рятувальникам вдалося доставити постраждалих туди.

Рятувальники зазначають, що повний спуск всіх туристів запланований на 24 лютого, коли погодні умови покращаться. Відзначають, що температура опустилася до -22 градусів.

До рятувального заходу залучені 34 співробітника ГСЧС і 6 одиниць техніки.

Як повідомляв "Апостроф", в Карпатах на горі Парашка заблукали двоє туристів, одного з яких згодом знайшли мертвим, іншого - з обмороженими кінцівками.