RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

​Всі в страху: з'явилися моторошні подробиці вбивства українцем сім'ї в Москві

У Москві українець жорстоко вбив своїх дружину і дитину, стали відомі подробиці трагедії.

Про це повідомляє російське видання MK.ru.

Сім'я, в якій сталася трагедія, приїхала в столицю Росії кілька років тому з Криму. 29-річна Марія уродженка Москви, а її чоловік - 34-річний Сава - був родом з Ялти. На початку вони жили на півострові з родичами чоловіка: його батько - відомий письменник, лауреат кількох літературних премій. Сава з 2004 до 2008 року працював пожежником у селищі Гурзуф. У червні 2014 року він отримав російське громадянство і з'їздив до Москви, де в жовтні того ж року отримав посвідчення приватного охоронця. Деякий час Сава попрацював стражем в Криму, але потім вирішив переїхати і перевезти свою сім'ю (на той момент у пари вже народився син) в Москву. У столиці РФ чоловік влаштувався охоронцем, а дружина поступила на роботу в МФЦ. Сімейна пара оселилася у самотньої двоюрідної бабусі Марії - Галини Вікторівни, колишньої співробітниці військового інституту. Літня жінка виділила подружжю дві кімнати, одну з яких зайняв 5-річний хлопчик, а в інший оселилися його батьки.

Родичка Марії поділилася, що чоловік і жінка жили добре та без сварок. Глава сімейства деякий час назад скаржився, що немає роботи: з ЧОПА він звільнився, а в інших місцях вимагали вищу освіту, а у нього її не було.

"У минулому році він грошей у мене запитав - я дала йому трохи. Він купив собі машину Honda (авто придбано в квітні 2017 року). Хороший мужик, мене завжди возив по лікарях...", - розповіла жінка похилого віку.

Також вона зазначила, що Сава останнім часом працював вантажником (його номер телефону дійсно вказано у відповідних оголошеннях), через брак грошей планував продати машину. Однак фінансове становище було не дуже погане (в минулому році сім'я їздила до родичів в Україну у відпустку на 10 днів). Сава щодня ходив зустрічати після роботи дружину і забирав з дитячого садка сина. Як підкреслили знайомі сім'ї, у батька з хлопчиком були дуже хороші стосунки, він завжди з ним гуляв, і син любив тата. Також добре спілкувалися між собою і подружжя.

Перед трагедією в дитячий садок забирати сина прийшла Марія, що було незвично. Однак, зі слів вихователів, жінка була в гарному настрої і в розмові сказала, що рада приходу весни. За словами господині квартири, в п'ятницю сім'я прийшла додому близько 19:00, всі разом повечеряли і лягли спати. Ніяких конфліктів вона не спостерігала, однак зазначила, що Марія виходила курити на сходову клітку частіше, ніж зазвичай.

Галина Вікторівна прокинулася близько п'ятої години ранку від різкого крику малюка, але, вирішивши, що йому приснився кошмар, знову заснула. Близько 08:40 вона прокинулася знову і пішла вмиватися. У вбиральні в наповненій ванні в крові лежав Сава. Чоловік сказав жінці похилого віку, щоб та взяла стілець й сіла біля нього, але господиня квартири запідозрила недобре. Вона пішла в іншу кімнату і побачила, що поруч з ліжком лежить Марія. Жінка зателефонувала медикам швидкої допомоги і повідомила, що її племінниця впала з ліжка.

Бригада "швидкої", яка прибула на місце, виявила на ліжку тіло хлопчика з не менше 70 ранами. Марія ж, як показала експертиза, померла від удушення. На тілі Сави були множинні подряпини, які в боротьбі заподіяла йому дружина, порізи на передпліччях обох рук і неглибокі рани в області грудей. Останні травми садист завдав собі сам, мабуть, так і не знайшовши достатньо духовних сил для останнього, фатального удару в груди. Він був у свідомості, йому надали першу допомогу і госпіталізували в НДІ Швидкої допомоги інституту імені М. В. Скліфосовського.

Коли на місце прибула поліція, вона побачила, що вся кімната забризкана кров'ю і посеред приміщення тіло жінки й дитини. На підлозі і підвіконні вбивця написав кров'ю: "Юда - Маша. Я тебе породив, я і задушу", а також залишив чотири записки. У посланнях він вибачився перед своїм кумом, а також написав: "Український і Російський народ - це брати, запам'ятайте!".

На даний момент садист знаходиться в лікарні, до його палати приставили охорону. За даними лікарів, чоловік знаходиться в ясній свідомості і розуміє, що зробив. Також медики зазначили, що на перший погляд Сава є психічно здоровим.

"Вбивця не давав ніяких виразних свідчень правоохоронцям до ранку 3 березня. А перше ж його зізнання потрясло правоохоронців. Різник заявив, що декілька днів тому він схилив свого сина до інтимної близькості в збоченій формі, і про це дізналася Марія. Можливо, жінка не наважилася одразу піти в поліцію, і ця затримка коштувала життя їй і маляті. Слідчі перевірять показання підозрюваного і планують призначити ряд експертиз. Можливо, Саві буде пред'явлено звинувачення ще і в розбещенні дитини", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв "Апостроф", у Вінниці батько сімейства скоїв вбивство чотирьох осіб, двоє з яких - діти. Трагедія сталася напередодні нового року - 31 грудня ввечері.