RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Затримання українського священика в Криму: стало відомо про нову підлості окупантів

Небезпека переслідування архієпископа Кримської єпархії Православної церкви України (ПЦУ) Климента з боку російських силовиків у Криму зберігається, справу проти нього не закрито.

Про це "Крим.Реалії" розповів сам священнослужитель.

За його словами, метою затримання було зірвати його заплановану поїздку до утримуваного в Росії українського громадянина Павла Гриба, а також зганьбити ім'я, висунувши відповідні звинувачення.

"Мета - зганьбити моє ім'я. Мовляв подивіться, хто їздить до українців в в'язниці: злодій, який краде сам у себе, і церковник, який ходить по вулицях і матюкається на людей. Зараз адміністративну справу, яка висить наді мною, не закрито. Є заява про те, що я нецензурно висловлювався на ринку, цього свідка приводили до відділку поліції, він звичайний бездомний. Ми всі сміялися, коли він вийшов з відділення поліції і почав матюкатися", - розповів архієпископ.

Він наголосив, що не виключає подальших дій російських силовиків.

"Небезпека мого переслідування зберігається. Я не в силах передбачити, що вони придумають надалі, щоб знищити мене як архієрея Кримської єпархії в Криму. Якщо ми подивимося на справи українських політв'язнів, то побачимо, що в багатьох цих справах спочатку з'являвся адміністративний протокол. По окремих справах, наприклад, у Андрія Захтея або Євгена Панова, навіть аналогічний тому, який повинні були оформити на мене - нецензурна лексика в публічному місці", - зазначив Климент.

Архієпископ також подякував патріарху Філарету і митрополиту ПЦУ Єпіфанію, українському омбудсмену Людмилі Денісовій, адвокатам Емілю Курбедінову і Миколі Полозову, кримськотатарську активістку Лілю Буджурову і наголосив, що "був задіяний дуже велике коло людей" для його звільнення.

Як повідомляв "Апостроф", стало відомо, що архієпископа Кримської єпархії Православної церкви України Климента, якого затримали окупаційна влада півострова, відпустили на свободу.