RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

СБУ провела обшуки у письменника-казкаря, який різко критикував Томос: фото

Співробітники Служби безпеки України провели обшуки в Черкасах у російського письменника, який негативно оцінював створення Помісної церкви України.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Оперативники спецслужби провели обшук у мешканця Черкас і уродженця Російської Федерації, члена Спілки письменників Росії. Як встановили, чоловік виготовляв на замовлення російських кураторів матеріали, в яких засуджував і негативно оцінював створення Помісної церкви України і отримання рішення про надання Томосу. Цю інформацію він поширював на російських інтернет-ресурсах.

Під час санкціонованого обшуку за місцем проживання зловмисника правоохоронці виявили комп'ютерну техніку з провокаційними матеріалами, флеш-накопичувачі і ноутбук. Вилучені матеріали направлені на експертизу.

Як повідомляє ресурс "Фраза.юа", стало відомо, що мова йде про письменника-казкаря, лауреата міжнародних літературних премій і кінофестивалю "Радонеж" Олега Слєпина.

"Письменник виписався з лікарні, куди потрапив з гіпертонічним кризом, всього за тиждень до обшуку. Під час візиту СБУ, який тривав з 8 години ранку до 12 години дня у Слєпина трапився повторний напад, проте від госпіталізації він відмовився", - йдеться в повідомленні .

В рамках відкритого кримінального провадження за ч. 1 ст. 161 Кримінального кодексу України тривають слідчі дії. Зараз вирішується питання про повідомлення фігуранту справи про підозру у вчиненні злочину. Заходи по викриттю і блокування незаконної діяльності проводились спільно з національною поліцією у процесуальним керівництвом прокуратури.

Як повідомляв "Апостроф", в результаті проведених обшуків в квартирі лідера громадського об'єднання "Сила добра" Олени Бережної знайшли докази антиукраїнської діяльності.