RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

Дружина захисника Луганського аеропорту розповіла про "свою" війну: фото

Медик 80-ї окремої десантно-штурмової бригади Лариса розповіла про те, як вона опинилася в зоні бойових дій на сході України.

"Коли поїхала в АТО, чоловік навчився зав'язувати дочки бантики. Я була приємно вражена. Він у мене великий молодець. Відмовляти їхати на схід не став – я знала, що повинна там бути. У колективі мене б не зрозуміли.

Під час першого відрядження на Донбас медична рота десантників виконувала обов'язки поблизу села Піски в Донецькій області. У лютому тут якраз починаються інтенсивні обстріли – є поранені. У деяких рани не сумісні з життям. Всі труднощі колектив долає завдяки злагодженій роботі та підтримці своєї командира медроти-Тетяни Юріївни", - розповіла вона.

Також вона згадала літо 2014 року, яке назвала "важким". В той час у складі десантників її чоловік захищав Луганський аеропорт.

"Він виїхав з дому 8 березня, в травні ми зустрілися на Харківщині, а 13 липня вони заходили в Луганський аеропорт, – згадує Лариса. – Я про це не знала, зв'язку майже не було. В кінці липня чоловіка поранили – про це я теж дізналася остання.

Телефон був вимкнений 2 тижні. Дружина не знаходила собі місця. Коли раптом почула рідний голос у слухавці - була найщасливішою на світі. Чоловік сам себе видав. Каже, Не хвилюйся, про мене тут дівчата дбають. Тоді і Лариса зрозуміла, що він – в госпіталі. Поранення в грудну клітку, контузія. Не минуло й півроку після повернення додому, як чоловік знову поїхав на війну", - додала вона.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що 17 березня бойовики на Донбасі 10 раз обстріляли позиції ВСУ, у тому числі з протитанкових ракетних комплексів: один боєць ВСУ убитий ще двоє поранені.