RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Під Запоріжжям житлову багатоповерхівку перетворили в "могилу" для сотень птахів: опубліковано фото і відео

У Бердянську, Запорізької області, мешканці однієї з багатоповерхівок заживо замурували у власному будинку сотні птахів.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила зоозахисниця Валентина Мамай.

"Я багато чого бачила в своєму житті, але ніколи не думала що в нашому рідному Бердянську, є цілий будинок шкуродерів по вул. Мелітопольське шосе 19, які заживо поховали птахів "замурувавши" тих в прольотах між під'їздами будинку. Перший акт такого нелюдства, по словами очевидців, стався майже місяць тому. Як ви бачите на фото і відео за сіткою, а точніше кліткою знаходяться птиці. Ті ж, котрі ще живі, відчайдушно просять про допомогу, а допомагають їм такі ж голуби, приносячи в дзьобах їжу. Ось це пташина солідарність! Я такого ще не бачила", - розповідаює Мамай.

За її словами, мешканці будинку вважають, що птахам там не місце, оскільки вони заважають їм своїм шумом. Тому керівництво ОСББ змусили встановити в прольотах сітки, які закрили всередині будинку сотні птахів.

"За сіткою вже майже місяць валяються трупи птахів, за нашими підрахунками близько 300 мертвих туш. Сморід жахливий. Поруч ходять люди, діти. До речі цікавий факт! Я питаю дітей, як вони ставляться до того, що дорослі люди, які живуть в їхньому будинку, навмисно знищують птахів. Так ви уявляєте, малюки зголосилися допомогти звільнити пернатих. Почали залазити туди, щоб відкрити сітку і врятувати птахів. На відміну від своїх мам і тат в них більше доброти і щирості. І це дає надію, що не все втрачено", - пише зоозахисниця.

Після того, як активісти приїхали до будинку, щоб розібратися з ситуацією, у них виник конфлікт з мешканцями. Дійшло навіть до бійки.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", в Якимівському районі Запорізької області сталася масова загибель птахів і тварин.